Ποιους πολιτικούς αφορά η δικογραφία για το μπάζωμα

Ποιους πολιτικούς αφορά η δικογραφία για το μπάζωμα

Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ότι διαβιβάσθηκε η δικογραφία για το μπάζωμα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και αναφέρθηκε σε ποιους πολιτικούς αφορά. Η διαβίβαση έγινε μόλις 24 ώρες προτού κλείσει η Βουλή για τις Ευρωοεκλογές πάντως και όλα μεταφέρονται για το καλοκαίρι.

Πρόκειται για την υπόθεση που η πρώτη εισαγγελέας που την ανέλαβε την έθεσε στο αρχείο, αλλά “ξαναβγήκε” λόγω της προσφυγής των συγγενών των θυμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνον να βγει η υπόθεση από το αρχείο, αλλά και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει με τη σειρά της από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που εξέδωσε την αρχική απορριπτική απόφαση.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του σώματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η δικογραφία αφορά στον τέως υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον τέως υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, την τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον τέως υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο το «μπάζωμα των Τεμπών» εφόσον διαβιβαστεί στην Βουλή η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Το αίτημα θα αφορά τους συναρμόδιους υπουργούς με πρώτο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι