Τέμπη: Βουλευτής ρώτησε επιζήσαντα για φωτογραφία τούρτας γενεθλίων με τρένο

Τέμπη: Βουλευτής ρώτησε επιζήσαντα για φωτογραφία τούρτας γενεθλίων με τρένο

Αίσθηση προκάλεσε ένα ερώτημα που έθεσε στην Εξεταστική για τα Τέμπη προς έναν νεαρό επιζήσαντα ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης. Ο νεαρός είχε αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία από τούρτα γενεθλίων που είχε σχήμα τρένου. Αυτό ενόχλησε κάποιους, που τότε έγραψαν στον νεαρό “λάθος άνθρωποι πέθαναν στο τρένο”.  Ο νεαρός αυτός είχε βοηθήσει μαζί με άλλους πάνω από δέκα συνεπιβάτες να απεγκλωβιστούν από τις λαμαρίνες που έκαιγαν.

Ο βουλευτής σήμερα τον ρώτησε γιατί ανήρτησε τη φωτογραφία με την τούρτα, κι αμέσως άρχισαν διαμαρτυρίες από άλλους βουλευτές, κυρίως της ΝΔ, ότι μέμφεται τον νεαρό. Ο κ. Κόκκαλης είπε ότι κατά τη γνώμη του έπρεπε να ρωτήσει, επειδή είχε δημιουργηθεί θέμα τότε με την ανάρτηση και «εξάλλου ο ίδιος είπε ότι την περίμενε την ερώτηση και θέλει να απαντήσει σε αυτούς που αδίκως τού επιτέθηκαν. Δέχτηκε ακόμα και απειλές και τού έδωσα τον χώρο να απαντήσει, να διευκρινίσει».

Ο νεαρός είπε ότι ήθελε η μητέρα του να γιορτάσουν την επιβίωσή του από τη συγκεκριμένη τραγωδία, ότι ήταν σαν να ξεναγεννήθηκε το παιδί της, και δεν δέχεται σχόλια από κανέναν επ΄ αυτού. Ο κ. Κόκκαλης είπε τότε ότι πολλές μανάδες δεν μπόρεσαν να πάρουν τα παιδιά τους και μετά από λίγο έφυγε από την αίθουσα. Ο ίδιος είπε ότι έπρεπε να φύγει για να πάει σε άλλη επιτροπή. Κάποιοι πρότειναν να διαγραφούν αυτοί οι διάλογοι από τα πρακτικά.

Περιγράφοντας ο νεαρός Ανδρέας Αλικανιώτης το μοιραίο βράδυ είπε «Την ώρα του δυστυχήματος, μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν από το σταθμό. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι.

» Ήθελα να δω αν είμαι αρτιμελής, είχα τις αισθήσεις μου. Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί σπάσαμε ένα τζάμι και  βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα. Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο.

»Ακόμα και σήμερα είναι σαν να ζω σε ένα κακό όνειρο και συνεχίζω να δέχομαι ψυχολογική βοήθεια, όπως και άλλοι που επέβαιναν στο τρένο».

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής για τον αριθμό όσων βοήθησαν, είπε «περίπου 10, θέλαμε να σώσουμε ψυχές». Επισης είπε: «Η Πυροσβεστική άργησε από αυτά που έμαθα αργότερα. Για τις ευθύνες δεν μπορώ να ξέρω, αλλά σίγουρα δεν ήταν ένα δυστύχημα της στιγμής. Ελπίζω κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες. Είναι δύσκολα για τους γονείς που πήραν το παιδί τους σε μια σακούλα ή στάχτη», είπε. Προσέθεσε ότι από την κυβέρνηση δεν τον πήραν τηλέφωνο, τη στιγμή που όλα ΜΜΕ επικοινώνησαν μαζί του.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι