Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών επεβλήθη στον 23χρονο που εκτός από τον φόνο του 19χρονου οπαδού του Άρη, διώκεται και για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα για οπλοκατοχή και “κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη”. Για την δολοφονία του Άλκη (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως), παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Για τα ευρήματα στο χώρο του συνδέσμου είπε: «Είχα πρόσβαση στο χώρο, ναι, πήρα κι εγώ κλειδιά. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι μπαίνανε στον χώρο και ποιος άλλος είχε κλειδιά, εγώ ούτε μέλος δεν ήμουν. Απλά έτυχε μια μέρα και πήρα τα κλειδιά. Δεν έχω σχέση με τίποτα». Στον συγκεκριμένο χώρο (που ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, ρόπαλα και βεγγαλικά χειρός.

Στον 23χρονο επιβλήθηκε απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ τις ημέρες που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δυο ώρες πριν και δυο ώρες μετά τον αγώνα, για την επόμενη πενταετία. Το τελευταίο είναι θεωρητικό στην ουσία, καθώς η ποινή που του επεβλήθη είναι χωρίς αναστολή, δηλαδή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση θα παραμένει στη φυλακή. Εν τω μεταξύ θα γίνει και η δίκη για το κακούργημα, για το οποίο επίσης δηλώνει αθώος, αλλά έχει αναγνωριστεί από τους φίλους του άτυχου 19χρονου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι