Τέσσερις συλλήψεις και 10 εντάλματα για την δολοφονία του 19χρονου

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που μετείχαν στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Σε τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα.

Συνολικά έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης, ενώ στοιχεία και φωτογραφίες για τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, φερόμενο ως συνεργό στη δολοφονία που διέφυγε στην Αλβανία, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι τους νεαροί, 23, 22, 21 και 20 ετών, όλοι τους σεσημασμένοι. Οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες και ο τέταρτος αλβανικής καταγωγής. Όλοι τους ήταν, επίσης, παρόντες στη φονική επίθεση και είναι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο που κατηγορείται για το φόνο του 19χρονου.

Τις εξελίξεις στις έρευνες για την άνανδρη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε με ανακοίνωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, η σύλληψη των δραστών.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση για την πάταξη της οπαδικής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους -αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς- να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή, ώστε να απομακρύνουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι