Τέσσερις Κινέζους στρατιωτικούς καταζητεί το FBI για χακάρισμα

Τέσσερις Κινέζους στρατιωτικούς καταζητεί το FBI για χακάρισμα

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε “χακάρισμα” της Equifax, ενός από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς οργανισμούς καταγραφής καταναλωτικής πίστης.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κατηγορήσει τέσσερα μέλη του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) για την υποτιθέμενη παραβίαση του συστήματος της Equifax και δήλωσε ότι καταζητούνται από το FBI.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ κάλεσε την πειρατεία του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών Equifax, το οποίο έλαβε χώρα το 2017 και επηρέασε περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανούς, “μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία”.

Ο Μπαρ εξήγησε ότι οι υποτιθέμενοι χάκερ πέρασαν εβδομάδες στο σύστημα της Equifax, κλέβοντας τεράστιο όγκο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών μυστικών, κατά τη διαδικασία.

“Αυτή ήταν μια σκόπιμη και σαφής διείσδυση στα ιδιωτικά στοιχεία του αμερικανικού λαού. Σήμερα, καθιστούμε υπόλογους τους χάκερς του PLA υπόλογους για τις εγκληματικές πράξεις τους και υπενθυμίζουμε στην κινεζική κυβέρνηση ότι έχουμε την ικανότητα να αφαιρέσουμε το μανδύα της ανωνυμίας του Διαδικτύου και να βρούμε τους χάκερ που αυτό το κράτος επανειλημμένα εξαπολύει εναντίον μας», δήλωσε ο Μπαρ.

Η Equifax είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αναφοράς καταναλωτικών πιστώσεων στις ΗΠΑ και διαθέτει τα ονόματα, τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τα ιστορικά δανείων και άλλες προσωπικές πληροφορίες που αφορούν πάνω από 800 εκατομμύρια άτομα. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Equifax για την παρακολούθηση του πιστωτικού ιστορικού του πελάτη τους καθώς και για την αποτροπή των προσπαθειών απάτης.

Η Κίνα δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις κατηγορίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι