Τέσσερις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Κουίνς της Νέας Υόρκης – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στο Σικάγο - Νεκροί δύο μαθητές

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν έπειτα από επεισόδιο με μαχαιρώματα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως μεταδίδει το BBC η αστυνομία που κλήθηκε στη συνοικία Far Rockaway βρήκε τα θύματα σε ένα σπίτι που είχε πάρει φωτιά. Ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε δύο αστυνομικούς προτού ένας εξ΄αυτών τον πυροβολήσει. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατονόμασε ως δράστη τον 39χρονο Κόρνεϊ Γκόρντον, ο οποίος είχε συλληφθεί μία φορά στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία. Την ώρα της επίθεσης επισκεπτόταν μέλη της οικογένειάς του στο Κουίνς.

Σημειώνεται ότι το άτομο που έκανε την κλήση ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι έλαβε κλήση στις 05:10 (τοπική ώρα, 12:10 ώρα Ελλάδας), όταν μια «νεαρή γυναίκα που τηλεφώνησε δήλωσε ότι ο εξάδελφός της σκοτώνει τα μέλη της οικογένειάς της». H New York Post αναφέρει ότι είχε τηλφωνήσει μια έβηφη.Δύο αστυνομικοί στάλθηκαν στο σημείο όπου είδαν έναν άνδρα να βγαίνει κρατώντας αποσκευές.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του μιλήσουν, εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στον λαιμό και τον θώρακα και έναν δεύτερο αστυνομικό στο κεφάλι. Ένας από τους αστυνομικούς κατάφερε να βγάλει το όπλο του και πυροβόλησε τον ύποπτο.

Όταν έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί στο σημείο, βρήκαν ένα 11χρονο κορίτσι μπροστά από το σπίτι. Η 11χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα στο σπίτι τις σορούς άλλων τριών ατόμων: ενός αγοριού 12 ετών, μιας γυναίκας 44 ετών και ενός άνδρα γύρω στα 30. Σύμφωνα με την αστυνομία όλα τα θύματα πέθαναν από μαχαιριές. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι.

Μια γυναίκα 61 ετών μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Οι τραυματίες αστυνομικοί δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι