Τετράκις ισόβια για τον αστυνομικό της Βουλής – Αθώα κατά πλειοψηφία η σύζυγός του

Λάρισα: Διαμαρτυρίες συγγενών θυμάτων για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης των Τεμπών

Η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί να καταδικαστούν και οι δύο. Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η δίκη για να προστατευθούν από τη γνωστοποίηση των λεπτομερειών των καταθέσεων τα παιδιά του ζευγαρού.

Ποινή τέσσερις φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 80 έτη και 3 μήνες ( με εκτιτέα τα 25) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον  πρώην αστυνομικό της Βουλής που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σωρεία κακουργηματικού βαθμού, κυρίως σεξουαλικών, αδικημάτων σε βάρος των ανήλικων παιδιών του.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα κατά πλειοψηφία (5 προς 2) την επίσης αστυνομικό, (εν διαστάσει μετά τη σύλληψη αμφοτέρων) σύζυγο του καταδικασθέντος. Οι δικαστές έκριναν για την μητέρα των θυμάτων ότι οι πράξεις σε βάρος των παιδιών της οφείλονταν σε “αδυναμία αντίληψης του άδικου, λόγω συνδρομής σημαντικού διλήμματος” -πιθανόν επειδή η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ο σύζυγος απειλούσε και την ίδια και τα παιδιά.

Ο πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για βιασμό  κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,  γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων,  μεθοδευμένη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη,  ενδοοικογενειακή παράνομη βία,  οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δικαστές κήρυξαν αθώο τον κατηγορούμενο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

Να σημειωθεί ότι η κρίση του δικαστηρίου όσον αφορά την μητέρα, ήταν πλήρως αντίθετη με την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την ενοχή της πρώην αστυνομικού. Για τον πατέρα, το δικαστήριο υιοθέτησε το μεγαλύτερο μέρος της εισαγγελικής αγόρευσης.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των ανηλίκων θυμάτων. Η υπόθεση έφθασε στην δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της μητέρας για όσα συνέβαιναν στο σπίτι του πρώην ζευγαριού σε βάρος της ίδιας και των παιδιών τους, στα οποία όμως συμμετείχε ενεργά και εκεινη.Ο πρώην αστυνομικός είχε αρνηθεί πλήρως τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, αποδίδοντας την καταγγελία σε ψυχιατρικά προβλήματα της συζύγου του. Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα κακοποιημένα παιδιά, η επιμέλεια των οποίων είχε αφαιρεθεί από το ζευγάρι. Με την αθωωτική απόφαση, η μητέρα που τα βίαζε μπορεί να ζητήσει την επιμέλεια εκ νέου.

Παρά την αθώωση, η απόφαση για την επιμέλεια ανήκει στα αστικά δικαστήρια. Η μητέρα θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση, η οποία θα κριθεί με βάση το αποκλειστικό συμφέρον των παιδιών. Το δικαστήριο θα συνεκτιμήσει την αθωωτική απόφαση, αλλά και τις εκθέσεις ειδικών (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών) για το αν είναι η αθωωθείσα σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ομαλή ανατροφή των παιδιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx