Θα ανοίξουν και οι εκκλησίες

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Εισήγηση για άνοιγμα των εκκλησιών εν όψει του Πάσχα, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή λοιμωξιολόγων, στη σημερινή συνεδρίαση της Παρασκευής, 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα προτάθηκε να επιτρέπεται ο εκκλησιασμός, υπό προϋποθέσεις, σε όλες τις εκκλησίες της χώρας και όχι μόνο στους μητροπολιτικούς ναούς, με την επίσημη απόφαση να ανακοινώνεται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε η επιτροπή είναι να κάνουν self test οι ψάλτες και οι ιερείς, να εισέρχονται στην εκκλησία το μέγιστο 20 άτομα και γενικά να ισχύει ο κανόνας ένα άτομο ανά 24τ.μ. Εν τω μεταξύ η επιτροπή απέκλεισε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και τα υπερκαταστήματα, αλλά δέχθηκε να ανοίξει στις 12 Απριλίου  μαζι με τα Λυκεια και το λιανεμπόριο (με click away και ραντεβού) στη Θεσσαλονίκη και στην Αχαΐα, εμμένοντας όμως στο να μην ανοίξει στην Κοζάνη. Επισης οι ειδικοί επέμειναν προς το παρόν οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτρέπονται μόνον τα Σαββατοκύριακα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι