Θα δοθεί χρήμα το Σεπτέμβρη;

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη όπου θα δώσει συμβολικά και σε μικρο κύκλο της καθιερωμένη πρωθυπουργική εξαγγελία,  παρότι η έκθεση δεν θα γίνει.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που επισης ανέφερε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα κατατεθούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, Οκτώβρη, Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

Ο κος Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, πέραν της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ που λαμβάνουν. Όπως είπε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. Μεταξύ των μέτρων που μελετώνται είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχεἴ δεσμευτεί η κυβέρνηση να καταργήσει, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι