Θα κοπούν τα πήγαινε-έλα εκτός Αττικής

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Παρότι δεν έχει αποφασισθεί (ούτε αναμένεται να αποφασισθεί άμεσα) lockdown στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας, θα αποφασισθεί αν πρέπει να κοπούν οι “βόλτες” Αθηναίων και Πειραιωτών σε νομούς που δεν ειναι τόσο επιβαρυμένοι όσο η Αττική και αντιστρόφως.

Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι αφού υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα δεν χρειάζεται να αποτραπεί η μετακίνηση προς και από την επαρχία, καθώς η πολιτεία αξιολογούσε ότι οι περισσότεροι πήγαιναν σε κοντινές περιοχές για να διασκεδάσουν σε νυχτερινά κέντρα. Ομως το θέμα δεν είναι μόνον τα νυχτερινά κέντρα σε ό,τι αφορά στη διασπορά με τις μετακινήσεις, αλλά και τα weekend ή γενικά οι μετακινήσεις για μη εξαιρετικά σημαντικούς λόγους από τη μια σχετικά “καθαρή” περιοχή σε μια βεβαρημένη.

Το να περισωθούν περιοχές που δεν έχουν ακόμη αναλογικά με την Αττική μεγάλο αριθμό κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να περισωθεί το σύστημα υγείας, καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν άτυπες λίστες αναμονής παρά τις επίσημες διαψεύσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το πρωί δήλωσε ότι η Αττική δεν βρίσκεται κοντά στο lockdown, αλλά υπό την προϋπόθεση να αποδώσουν τα νέα μέτρα, ενώ χθες Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από την Αττική προς τους όμορους νομούς θεωρείται σχετικά ανώδυνο και εξετάζεται να εφαρμοσθεί ίσως και πολύ σύντομα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι