Θα πληρώσουμε εμείς τα διόδια που έχασαν λόγω πανδημίας;

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στις ασφαλιστικές εταιρείες στο Λονδίνο παραπέμπει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις εταιρείες που διαχειρίζονται αυτοκινητοδρόμους και που του ζητούν αποζημιώσεις για απώλεια εσόδων λόγω του lockdown.

Αν το δημόσιο πληρώσει, σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει τις οδούς που χρησιμοποιεί καταβάλλοντας διόδια αλλά τις πληρώνει και όταν… δεν τις χρησιμοποιεί.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν καλύπτονται για επιπτώσεις από επιδημίες, ενώ στα περισσότερα ασφαλιστήρια καλύπτονται, οπότε θα πρέπει να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές.

Όμως ακόμη κι αν δεν προβλέπεται η πανδημία στις ασφάλειες που υπογράφουν όσοι αναλαμβάνουν διαχείριση δικτύων, πρέπει να προνοούν για φυσικές καταστροφές και έκτακτα περιστατικά που είναι πραγματικά απρόβλεπτα (π.χ. ένας πόλεμος ή η πανδημία).

Η πολιτεία εκπροσωπώντας ουσιαστικά τον φορολογούμενο λαό, αρνείται να αποζημιώσει για μη χρήση του οδικού δικτύου, είτε αυτή οφείλεται σε ανωτέρα βία (την πανδημία και το lockdown), είτε οφείλεται σε απλή απαρέσκεια του πολίτη να επιλέξει τις οδούς αυτές για τη μετακίνησή του.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι