Θα ρίξουμε τον Νετανιάχου αν δεν εξαλειφθεί η Χαμάς, λέει ακροδεξιός εταίρος του για το σχέδιο Μπάιντεν

Θα ρίξουμε τον Νετανιάχου αν δεν εξαλειφθεί η Χαμάς, λέει ακροδεξιός εταίρος του για το σχέδιο Μπάιντεν

Ένας εκ των ακροδεξιών κυβερνητικών εταίρων του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι επιχειρεί να εξωραΐσει το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απειλώντας εκ νέου πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του πως ο Νετανιάχου τον κάλεσε να τον ενημερώσει για το προτεινόμενο σχέδιο, αλλά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν του έδωσαν το έγγραφο. «Οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να συνεπάγεται την ανατροπή της Χαμάς», είπε ο Μπεν Γκβιρ.

Ένα άλλο σκληροπυρηνικό μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος έχει επίσης απειλήσει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το Ισραήλ αποδεχθεί το προτεινόμενο σχέδιο, διεμήνυσε ότι το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

«Η επικίνδυνη πρόταση για την οποία μίλησε ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) Μπάιντεν», υπογράμμισε ο Σμότριτς, «δεν δεσμεύει την κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ».

«Εάν, Θεός φυλάξοι, η κυβέρνηση αποφασίσει να αποδεχθεί αυτήν την πρόταση για παράδοση, εμείς δεν θα είμαστε μέρος της», είπε σε υποστηρικτές του και προειδοποίησε τον Νετανιάχου ότι θα τον βρει απέναντί του εάν επιλέξει «την παράδοση και την ήττα» σε αυτόν τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι