Θάνατοι αμάχων – Εντάσεις λόγω Tαλιμπάν μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν

Φεύγουν από το Αφγανιστάν και οι ΜΚΟ - Απαγόρευση εργασίας στις Αφγανές,

Οκτώ άνθρωποι —γυναίκες και παιδιά— σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα σε πακιστανικά αεροπορικά πλήγματα σε δύο επαρχίες του Αφγανιστάν, κοντά στα κοινά σύνορα των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

«Πακιστανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτια αμάχων στην επαρχία Πακτικά προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ στην επαρχία Χοστ σκοτώθηκαν δύο γυναίκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Το Αφγανιστάν καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές, που συνιστούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας», είπε ο ίδιος.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν το 2021, οι εντάσεις στα σύνορα των δύο χωρών έχουν κλιμακωθεί. Το Πακιστάν καταγγέλλει ότι ευθύνονται οι Ταλιμπάν του Πακιστάν που όμως δρουν από βάσεις τους στο Αφγανιστάν κατά μήκος των συνόρων και ότι το Πακιστάν δεν έχει άλλο τρόπο να αμυνθεί πέραν του να χτυπά βάσεις τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι