Θέλει διάλογο με την Ιταλία ο Πιέρ Μοσκοβισί

Θέλει διάλογο με την Ιταλία ο Πιέρ Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα κάνει προτάσεις την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με την επίλυση του ζητήματος με την Ιταλία κι αναφορικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Ο ίδιος δήλωσε ότι προτιμάει τον διάλογο από τις κυρώσεις, για την εφαρμογή των κανόνων του προϋπολογισμού στην ΕΕ. “Την προηγούμενη πενταετία δεν τιμώρησα κανέναν,” δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο ραδιόφωνο (FranceInter).

“Εάν δεν σέβονται καθόλου τους κανόνες, θα είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη είναι επίσης, συνιδιοκτησία και υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τον καθένα,” είπε ο Μοσκοβισί. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Για την ώρα, το σύνθημά μου είναι: διάλογος, διάλογος, διάλογος.”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version