Θέλουν λύση Μακεδονικού οι Γερμανοί…

Μόνιμη εκεχειρία στη Λιβύη και πολιτική λύση στόχος της Διάσκεψης στο Βερολίνο, Νεφέλη Λυγερού

Έκκληση προς την Αθήνα και προς Σκόπια να επιλύσουν άμεσα τα τελευταία ζητήματα σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απευθύνει το Βερολίνο.

Η επίλυση της διαφοράς θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής“, ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, ενόψει της συνάντησης Κοτζιά – Μάας αύριο.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο στην συνάντηση θα τεθούν διμερή θέματα, αλλά και περιφεριακά ζητήματα όπως τα της Συρίας και του Ιράν.

«Και το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα μπορούσε να είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί. Λαμβάνουμε υπόψη μας τις καλές ειδήσεις που ακούγονται για τις συνομιλίες και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ προφανώς προσεγγίζουν η μία την άλλη σε αυτό το ανοιχτό θέμα της ονομασίας.

»Η γερμανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε Αθήνα και Σκόπια να λύσουν τώρα τα τελευταία θέματα που υπάρχουν και να αξιοποιήσουν την ιστορική ευκαιρία για επίλυση της διαμάχης περί ονομασίας./em>», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι