Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Γιώργος Τσίπρας

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Γιώργος Τσίπρας

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας έθεσε πλέον επίσημα ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», όπου είπε μεν. ότι καλό είναι πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά προσέθεσε πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές».

Για το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν χτες να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετάσχει εκ του σύνεγγυς σε νέα συνεδρίαση, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασίες, αλλά και το μέλος του κόμματος σχολίασε: «Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές Το αδιαμεσολάβητο στην επαφή με την κοινωνία δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη, τόσο το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”».

Σε ερώτημα για το αν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Εγώ δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση. Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην πολιτική γραμματεία. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι».

Και προσέθεσε: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς “εγώ αποφασίζω”, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς.

Για πριν και μετά τις ευρωεκλογές, είπε: «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα, το μίνιμουμ, είναι η δεύτερη θέση. Στην ηγεσία μέχρι τότε πρέπει να υπάρχει ένας και πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, θα πρέπει να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι