Θεοχάρης: “Με τις τρέλες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας ανεχθούν στην Ευρώπη, θα βγούμε απ΄ την πίσω πόρτα”

Θεοχάρης: “Με τις τρέλες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας ανεχθούν στην Ευρώπη, θα βγούμε απ΄ την πίσω πόρτα”

«Μπορούμε να κρατήσουμε τον έλεγχο στα δημοσιονομικά, δεν θα ακολουθήσουμε τις τρέλες του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιωνδήποτε άλλων, που ουσιαστικά μας προτείνουν να γυρίσουμε στα Μνημόνια μοιράζοντας αλόγιστα χρήματα. Δεν είμαι φυσικά σίγουρος ότι θα έχουμε δεύτερη φορά Μνημόνια. Δεν πρόκειται να μας ανεχθούν στην Ευρώπη. Θα βγούμε από την Ευρώπη από την πίσω πόρτα», είπε μιλώντας στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξάγεται στην Πάτρα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Αυτή ήταν η απάντησή του, μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι κατά τη γνώμη του οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία. Είπε επίσης ότι σημαντικότερο κίνδυνο αποτελεί το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, «που αν και έχει βελτιωθεί, έχει ακόμα δρόμο».

Επίσης, υποστήριξε ότι είναι θετικά τα μηνύματα από τις εξαγωγές, καθώς πάνω από έξι διαφορετικοί κλάδοι συμβάλλουν πλέον σε αυτό το κομμάτι, ενώ έχει βελτιωθεί η ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών. «Η χώρα μας είναι ακόμα μακριά στο θέμα των επενδύσεων», παραδέχθηκε ο κ. Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι «για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος για πρώτη φορά είναι κωδικοποιημένος και διαθέσιμος ηλεκτρονικά». Για την ακρίβεια θεωρεί ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, επειδή όπως είπε «ο πληθωρισμός των τροφίμων έπεσε στο 2,3%».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι