Θεραπεία πλάσματος εγκρίνουν οι ΗΠΑ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με την Washington Post θα αναφερθεί σε θεραπεία που ήδη χορηγείται πειραματικά.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει -αν ευσταθούν οι πληροφορίες της εφημερίδας- την κατεπείγουσα έγκριση ως θεραπείας του κορωνοϊού, της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει. Η θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα κάνει την ανακοίνωση μαζί με τον Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαντ.

Toν Ιούνιο πάντως δημοσιεύθηκαν κινεζικές μελέτες για τη χορήγηση πλάσματος και ήταν απογοητευτικά για τους ευπαθείς. Όπως διαπιστώθηκε, το πλάσμα δεν επέφερε βελτίωση στην κρίσιμη κατάσταση των ασθενών, ούτε μείωσε τη θνητότητα. Ωστόσο, ασθενείς με ηπιότερα συμπτώματα, που δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και έλαβαν το πλούσιο σε αντισώματα πλάσμα, ανέρρωσαν περίπου πέντε ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με όσους είχαν λάβει πλασέμπο (ψευδοφάρμακο ή εικονικό φάρμακο. Επίσης οι σχετικά ηπίως ασθενούντες  εμφάνισαν μεγαλύτερη βελτίωση των συμπτωμάτων τους, εντός 28 ημερών από την έναρξη της θεραπείας με πλάσμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι