Η Αμάλ στα Τρίκαλα (video)

Θερμή υποδοχή της Αμάλ στα Τρίκαλα (video)

Στα Τρίκαλα η Αμάλ, η φορητή κούκλα που περιοδεύει σε ευρωπαϊκές πόλεις και έχει στόχο να ευαισθητοποίησει σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το “Ταξίδι/The Walk” έχει ως κεντρικό τίτλο το «Μη μας ξεχνάτε». Το ύψος της κούκλας Αμάλ ανέρχεται στα 3,5 μέτρα και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.

Η περιφορά της κούκλας ξεκίνησε από το Μουσείο Τσιτσάνη και συνεχίστηκε στο άγαλμα του Ασκληπιού. Το παρόν έδωσε στο συμβάν και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που προσέφερε μάλιστα στην περιφερόμενη κούκλα κι ένα λουλούδι.

Προηγουμένως, ο δήμος Μετεώρων είχε αρνηθεί την υποδοχή της Αμάλ, με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία, καθώς 17 δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν την υποδοχή της, επικαλούμενοι κυρίως τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι