Θεσσαλονικείς: Πάρτε πίσω την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Αιφνιδιασμένοι και δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Θεσσαλονικείς, όπως και οι Πατρινοί, και ζητούν από τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά στην  αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5/4 στη Θεσσαλονίκη. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική και δυσάρεστη την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα 5/4, τη στιγμή μάλιστα που όλοι ανέμεναν το αντίθετο», υπογραμμίζει.

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έκαναν τον προγραμματισμό τους, και μετά από τόσους μήνες πιστής αντιμετώπισης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης», σημειώνει χαρακτηριστικά, και τονίζει ότι «οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

Η πολιτική ηγεσία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι επειδή Θεσσαλονίκη και Πάτρα είναι πόλεις με περιορισμένο αριθμό κλινών παρά το μέγεθός τους και καθώς αναμένεται αύξηση των διασωληνώσεων στην Αττική, δεν υπάρχουν περιθώρια (στο ΕΣΥ) για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών ταυτόχρονα σε πολλά αστικά κέντρα και θα έπρεπε στην ουσία να επιλέξουν μεταξύ της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων. Η έκπληξη όμως έγκειται στο ότι η κατάσταση ήταν γνωστή όταν ανακοινώθηκε ότι ανοίγει παντού το λιανεμπόριο και δεν ερμηνεύεται το γιατί έγινε αυτή η αλλαγή με τις τρεις εξαιρέσεις (Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κοζάνης) μέσα στη νύχτα. Πιθανόν ειδικά στη Θεσσαλονίκη να υπάρχει ανησυχία για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη,  όμως κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε επισήμως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι