Θεσσαλονίκη: Ένοικοι πολυκατοικίας στρέφονται κατά της Υπηρεσίας Ασύλου

Ζάκυνθος

Η στέγαση γραφείων της Υπηρεσίας Ασύλου σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης προκαλεί τις αντιδράσεις των ενοίκων της, που εκφράζουν ανησυχίες για το μεγάλο συνωστισμό μεταναστών/προσφύγων, σε μια κατοικημένη περιοχή.

Συγκεκριμένα οι ένοικοι της πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί του οδός Μοναστηρίου 85, καταγγέλλουν μέσω εκπροσώπου τους, την επικείμενη μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς αυτή στεγάζεται σε περιοχή του Καλοχωρίου, πλησίον της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, σε μη κατοικημένη περιοχή. Οι λόγοι που αντιδρούν οι ένοικοι είναι:

  1. Αφ’ ενός πρόκειται για πολυκατοικία 25 διαμερισμάτων με οικογένειες που περιλαμβάνουν και βρέφη, παιδιά, μαθήτριες και ευπαθή άτομα. (για τη προστασία των οποίων έχουν ληφθεί τόσα μέτρα)!
  2. Βρίσκεται ανάμεσα σε πολυκατοικίες με ικανό αριθμό ενοίκων και παιδιών.
  3. Ακριβώς απέναντι, στα 20-25 μέτρα υπάρχει νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
  4. Το σημείο αυτό, ακριβώς απέναντι από το Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό, που αποτελεί Πύλη Εισόδου της πόλεως, από όπου διακινούνται χιλιάδες τουρίστες.
  5. Η παρουσία και ο συνωστισμός των εκατοντάδων αυτών ατόμων οι οποίοι -κατά κανόνα- δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ για οποιαδήποτε ασθένεια και επίσης είναι εν δυνάμει φορείς του κορονοϊού, που θα συνωθούνται και θα κατακλύζουν την μοναδική κοινόχρηστη είσοδο και διάδρομο της πολυκατοικίας, θέτει εκτός των άλλων και σοβαρότατο θέμα υγείας για όλους και ειδικά για τους ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας που -όπως σας ανέφερα- αποτελούνται από βρέφη, νήπια παιδιά δημοτικού μαθήτριες και άτομα που ανήκουν εις τις ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να διασχίσουν ένα στενό διάδρομο 10 μέτρων -ανάμεσα σε εικοσάδες αναμενόντων αλλοδαπών για να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το κτίριο!
  6. Ευλόγως τίθεται το ερώτημα: Ποιος θα ευθύνεται σε περίπτωση βαριάς λοίμωξης ή θάνατο ενοίκου από τον κορονοϊό; Προφανώς οι “αρμόδιοι” θεωρούν πιθανό να επέλθη κάτι από τα προαναφερθέντα, αλλά αδιαφορούν! Δεν υπάρχει -εν δυνάμει- ενδεχόμενος δόλος σε αυτό;
  7. Καθημερινά από εμπρός από την είσοδό μας διέρχονται μητέρες με νήπια για το νηπιαγωγείο και μαθητές για το δημοτικό σχολείο.Τα άτομα αυτά, υπ όψιν ότι θα διανυκτερεύουν εις το χώρο όλο το 24ωρο, πιθανόν και λόγω χειμώνος θα εισέρχονται βιαίως και εντός της πολυκατοικίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας για την επομένη ημέρα- με το άνοιγμα των γραφείων.
  8. Σύμφωνα με δηλώσεις των ιδίων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου, που στεγάζεται τώρα σε ακατοίκητη περιοχή – για λόγους υγειονομικής κ.λ.π. ασφαλείας, οι εκατοντάδες των αλλοδαπών, μη έχοντας που αλλού να πάνε αποπατούν και ουρούν έξω από την Υπηρεσία αυτή! Φανταστείτε τι θα συμβεί σε πυκνοκατοικημένη περιοχή σαν αυτή που “κάποιοι” για “κάποιο” λόγο (αδιαφορώντας για την υγεία , την κοινωνική αναστάτωση και τα παρεπόμενα προβλήματα που θα προκαλέσουν στους κατοίκους της περιοχής) επέλεξαν.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιδίων των υπαλλήλων της υπηρεσίας αυτής, μόνο οι υπάλληλοι θα είναι περισσότεροι από 200.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι