Θεσσαλονίκη: Φωτιά πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Ήχησε το 112

Θεσσαλονίκη: Φωτιά πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Ήχησε το 112

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής.

Φωτιά ξέσπασεσε δασική έκταση, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου (21/6).

Μάλιστα, λίγο μετά τις 17.00 εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ευκαρπία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Σύμφωνα με το voria.gr, η φωτιά είναι πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε ημιορεινή περιοχή έξω από τον οικισμό Κοκκίνα, κοντά στα διοικητικά όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/6).

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:30 και καίει έκταση με ξηρά χόρτα και πουρνάρια. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με πέντε οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ Βόλου, ενισχυμένες από δυνάμεις της Π.Υ. Βόλου και του Κλιμακίου Φαρσάλων, 52 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο, αλλά και υδροφόρες των ΟΤΑ. Νωρίτερα συνέδραμαν και τρία αεροσκάφη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά την επιχείρηση κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση παραμένει δυναμική και απρόβλεπτη.

Πηγή: protothema

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx