Θεσσαλονίκη: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν πως Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν πως Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη
Συγγενείς και φίλοι των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αφήνουν λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη τους, Τέμπη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Ένας χρόνος μετά από την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, συγγενείς των θυμάτων πραγματοποίησαν μνημόσυνο στο σημείο όπου χάθηκαν 57 ζωές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας ήχησαν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Διαστάσεις έχει πάρει περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, ο διευθυντής του σχολείου εμπόδισε μαθητές και μαθήτριες να πραγματοποιήσουν δράση στη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες παιδιών στο voria.gr, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

Θέση για το περιστατικό πήρε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  «τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων:

«Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή την ημέρα, γονείς και εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία. Τηρήσαμε την υπόσχεση  που δώσαμε πέρσι ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Ήταν μια ημέρα που πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι της πόλης από τα συνθήματα, την οργή και την υπόσχεση ότι δε θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, οι μαθητές των σχολείων της Καλαμαριάς συμμετείχαν με διαφορετικούς τρόπους και δράσεις,  αποχή ή καταλήψεις, σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαθητές ανάρτησαν πανό και έγραψαν σε χαρτί τα ονόματα των νεκρών. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν.

Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές. Οι δράσεις των μαθητών μας γεμίζουν με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι η νέα γενιά που έχει ιδανικά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι