Θεσσαλονίκη: Οδηγός ταξί καταδικάστηκε για ομοφοβικό σχόλιο

Προθεσμία πήρε από την ανακρίτρια ο 55χρονος που μαχαίρωσε μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για μία μερίδα κοντοσούβλι

Ένας οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος τρανς ατόμου με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία του θύματος για τον οδηγό ταξί. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 67χρονο κατηγορούμενο για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς αποφάσισε ότι η πράξη έγινε με κίνητρο διάκρισης, λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού και του φύλου του θύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό έγινε τον Μάρτιο του 2022, κατά τη διάρκεια δρομολογίου, από την Καμάρα προς το ΚΤΕΛ Μακεδονία. Όπως κατήγγειλε το (σήμερα) 22 ετών θύμα, λίγο πριν αποβιβαστεί στον υπεραστικό σταθμό για να ταξιδέψει στην επαρχία, ο 67χρονος οδηγός τον ρώτησε εάν διατηρεί σχέση με κοπέλα, την οποία είχε φιλήσει νωρίτερα, μπαίνοντας στο ταξί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx