“Θετικά αποτελέσματα” βλέπουν οι ΗΠΑ στα πλήγματα στη Υεμένη

“Θετικά αποτελέσματα” βλέπουν οι ΗΠΑ στα πλήγματα στη Υεμένη

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου θεωρεί ότι για τις ΗΠΑ τα πλήγματα των Χούθι δεν συνδέονται με την Γάζα και πρέπει να σταματήσουν, ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν μεν επέκταση του πολέμου, αλλά δεν μπορούν και να επιτρέπουν όσα κάνουν οι αντάρτες Χούθι

«Τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη είχαν θετικά αποτελέσματα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ, προσθέτοντας ότι «οι αμερικανικές και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση για τυχόν αντίποινα και θα λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».

«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή», δήλωσε ο Ράιντερ σε συνέντευξή του στο CNN. Υπενθυμίζεται ότι αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια έπληξαν στόχους στην Υεμένη στη διάρκεια της νύχτας, σε αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, διευρύνοντας μια περιφερειακή σύγκρουση που προκλήθηκε από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες ότι η σύγκρουση μπορεί να κλιμακωθεί, ο Ράιντερ απάντησε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προσπαθούν να περιορισθεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στη ζωτικής σημασίας θαλάσσια διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας έχουν επηρεάσει περισσότερες από 50 χώρες, είπε ο Ράιντερ, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κρίνουν τις ενέργειες ως ανεξάρτητες από ό,τι συμβαίνει στη Γάζα. Κανείς δεν θέλει να δει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Αλλά και πάλι, δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε αυτού του είδους την επικίνδυνη, απερίσκεπτη συμπεριφορά», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι