Θετικά τα 6 από τα 135 τεστ σε εργαζομένους στις Οδικές Συγκοινωνίες

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Κρούσμα σε μηχανικό συντήρησης των οχημάτων της  ΟΣΥ, έγινε αιτία να γίνουν 135 τεστ σε εργαζομένους και βγήκαν θετικά τα πέντε. Έχει αποφασισθεί προληπτικά να γίνεται μηνιαίος έλεγχος με τεστ σε όλους τους εργαζομένους στα 1.300 οχήματα και στα γραφεία-συνεργεία της ΟΣΥ, όμως αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Όσον αφορά στο τρέχον ζήτημα, η ιχνηλάτηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε τεχνίτη των συνεργείων στην Αγ. Ι. Ρέντη  και τα 135 τεστ έγιναν στους τεχνίτες και εργαζομένους της βάρδιας του θετικού επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Είναι άγνωστο ποιος κόλλησε ποιον πάντως, και αν η αρχική πηγή ήταν ο εργαζόμενος τεχνικός ή οδηγός. Οι Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) ανακοινωσαν ότι έχουν γίνει συνολικά 3.500 τεστ σε εργαζομένους, χωρίς να αναφέρει όμως πόσα βγήκαν θετικά και σε ποιο διάστημα έγιναν αυτά. Ως προς την παρούσα φάση, αναφέρεται σε συνολικά 6 κρούσματα.

Η εταιρεία αναφέρει παράλληλα ότι διενεργούνται ειδικοί νεφελοψεκασμοί στο σύνολο του στόλου και όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και, επιπλέον, καθημερινές διεξοδικές απολυμάνσεις στο σύνολο του στόλου και όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Εταιρείας. Στα οχήματα ᾱναφέρει η εταιρεία- προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία εργαζομένων και επιβατών, έχει τροποποιηθεί ο τρόπος και η διαδικασία κλιματισμού και έχουν τοποθετηθεί ειδικά φίλτρα αέρα στις κλιματιστικές μονάδες των οχημάτων. Επισης έχουν τοποθετηθεί ειδικό διαχωριστικό και ειδικές αλυσίδες, ώστε να απομονωθεί ο χώρος του οδηγού πλέον των δύο μέτρων από τους επιβάτες και δεν γίνεται επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα των οχημάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι