Θετική αυλαία για την Ελλάδα – Με 15-13 νίκησε η Εθνική πόλο ανδρών την Ισπανία

Θετική αυλαία για την Ελλάδα – Με 15-13 νίκησε η Εθνική πόλο ανδρών την Ισπανία

Η Ελλάδα νίκησε τους Ισπανούς με 15-13 και κατέκτησε την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς παίζοντας για την υπερηφάνεια της και τελειώνοντας με νίκη το τουρνουά.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του ματς σε όλη τη διάρκεια του, όμως η Ισπανία στο τέταρτο οκτάλεπτο  μείωσε τη διαφορά. Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν το πιο ισορροπημένο του παιχνιδιού καθώς τελείωσε ισόπαλο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 2-2 χωρίς καμία από τις δύο να καταφέρει να βρει ρυθμό.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ανέβασε στροφές και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο μπροστά με 8-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο έσφιξε η άμυνά μας και επέτρεψε στους Ισπανούς να σκοράρουν μόλις μια φορά και έτσι η Ελλάδα πήρε μια διαφορά που έμοιαζε να είναι ασφαλείας σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, καθώς προηγούνταν με 12-7 της Ισπανίας.

Στην τελευταία περίοδο έγιναν όλα όσα απαγορεύονται όταν έχει κάποιος τόσο μεγάλη διαφορά. Η Ισπανία χτύπησε στην κόντρα και πλήγωσε την ελληνική άμυνα, καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά. Εκεί οι Έλληνες πάικτες σκόραραν στην πιο κρίσιμη επίθεση του παιχνιδιού κάνοντας το 15-13 και κατέκτησαν την 5η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1, 3-6

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (3), Σκουμπάκης (1), Καλογερόπουλος (1), Φουντούλης (2), Παπαναστασίου (3), Γκίλλας (1), Αργυρόπουλος (1), Παπανικολάου, Κάκαρης (3), Νικολαΐδης , Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγκίρε, Μουνιάριθ (1), Γκρανάδος (1), Σαναχούχια (3), ντε Τόρο, Λαρούμπε (2), Φαμέρα, Καμπάνας, Ταχούλ (1), Περόνε (2), Μπιέλ, Μπούστος (3), Λόριο

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι