Θλίψη για την απόφαση μητροπολίτη να μην διαβαστεί Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Θλίψη για την απόφαση μητροπολίτη να μην διαβαστεί Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Μητρόπολης Πέτρας και Χερσονήσου να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης μαθήτριας που σκοτώθηκε στην Κρήτη, πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ. Η οικογένεια αμφισβητεί ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, αλλά και πολύς κόσμος θεωρεί ότι η εκκλησία σε τέτοια περιστατικά, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτοχειρία, θα πρέπει “να νερώνει το κρασί της”. Ο τοπικός ιερέας πάντως, ψιθύρισε ένα τρισάγιο, όταν έφυγε ο εκπρόσωπος της μητρόπολης.

Η κηδεία της 17χρονης τελέστηκε χθες, Σάββατο σε κλίμα θρήνου. Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου αρνήθηκε να διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο κορίτσι, καθώς το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές για τις συνθήκες της πτώσης της ανήλικης Νικολέτας, είναι η αυτοκτονία. Ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο newsit.gr και είπε:

«Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση, αφού ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση για το θάνατο του κοριτσιού. Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζει ένα τόσο τραγικό γεγονός. Η εκκλησία είναι καταφύγιο για τους ανθρώπους, δεν πρέπει να τους αποτρέπει να την προσεγγίζουν. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το παιδί τους».

Η αστυνομία εξετάζει όλες τις καταθέσεις από το περιβάλλον της 17χρονης μαθήτριας, το οποίο υποστηρίζει ότι η ανήλικη μαθήτρια δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της. Η οικογένειά της αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτονίας,  πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα ή ακόμα και για έγκλημα, ωστόσο για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

«Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο; Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε από την πλευρά της η αδερφή της, μιλώντας στην τηλεόραση Creta.

Η ίδια είπε επίσης τα εξής: «Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα.  Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω τι συνέβη», κατέληξε η αδελφή της. Ο πατέρας του κοριτσιού είπε ότι «ήταν ένα κοινωνικό παιδί, ήταν ευχαριστημένο, θα έφευγε να σπουδάσει στη Λευκορωσία από όπου είναι η σύζυγός μου και μητέρα της, κανένα πρόβλημα δεν είχε, ουτε ερωτική απογοήτευση, ούτε τίποτα».

Πηγή: Newsit, ΝeaKriti, CretaPost

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι