Θριαμβεύει το κόμμα του Βούτσιτς στη Σερβία -Φαίνεται πώς συγκεντρώνει άνω του 60%!

Θριαμβεύει το κόμμα του Βούτσιτς στη Σερβία -Φαίνεται πώς συγκεντρώνει άνω του 60%!

Οι κάλπες των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στη Σερβία έκλεισαν και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αποτελέσματος των δημοσκοπικών εταιριών IPSOS και CESID που διεξήχθησαν βάσει αντιπροσωπευτικού δείγματος από ολόκληρη την επικράτεια με καταμετρημένο το 44,1% του δείγματος, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα  (με ηγέτη τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς) λαμβάνει το 63,4%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας 13,3% και ο κεντροδεξιός συνδυασμός S.PA.S. το 3,9%. (Τα exit polls δεν επιτρέπονται στη Σερβία)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνάει το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή.

Η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε γύρω στο 50%.

Σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 η προσέλευση ήταν μικρότερη περίπου κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται αφ΄ενός στον φόβο του κορονοϊού, αφ΄ετέρου στην αποχή κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ότι δεν επικρατούν δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ανακοινώθηκε ότι η προσέλευση ανήλθε στο 50.2%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version