Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό
03/04/2021
Στη θάλασσα της Λέσβου έντονη είναι η αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας, με την Άγκυρα να έχει προβεί σε ένα κρεσέντο προκλήσεων. Χθες Παρασκευή, καταγράφηκαν έξι απόπειρες να περάσουν από την Τουρκία βάρκες με μετανάστες, οι οποίες συνοδεύονταν από τουρκικές ακταιωρούς.
Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, αποκαλύπτεται ότι προ εξαημέρου στην ίδια θαλάσσια περιοχή, εκτυλίχθηκε ένα επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό, δίχως μέχρι σήμερα το συμβάν να δει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός χτύπησε, και μάλιστα δύο φορές, στο πρυμναίο τμήμα του πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού. Από τη σύγκρουση, το σκάφος του Λιμενικού έπαθε μικρές υλικές ζημιές. Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί και τον Ιανουάριο στην περιοχή των Ιμίων.




