ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θρίλερ με πιθανούς τρομοκράτες στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος (video) – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Καταγγελία φίλου του "υπόπτου" προκάλεσε την αναστάτωση στις πτήσεις,

Σκηνές κατασκοπευτικού θρίλερ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με δύο πτήσεις της “Emirates” να  «επιστρέφουν» συνοδεία ελληνικών μαχητικών , μετά από ενημέρωση της CIA για ύποπτο Άραβα επιβάτη. Γαλλία και Ιταλία αρνήθηκαν να προσγειωθεί η πτήση της “Emirates” σε αεροδρόμια τους.

Οι δύο πτήσεις της “Emirates” είχαν προορισμό το Ντουμπάϊ η μία και την Νέα Υόρκη η άλλη. Μετά από πληροφορίες της CIA, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης, η μία καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο πριν απογειωθεί και η δεύτερη επιστρέφει προκειμένου να προσγειωθεί στην Αθήνα. Μάλιστα «σηκώθηκαν» να το συνοδεύσουν μαχητικά και λίγο μετά τις 22:00 προσγειώθηκε και έχουν ήδη αρχίσει οι έρευνες από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και ειδικούς σκύλους.

Η  πρώτη πτήση, η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι, δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει. Η δεύτερη, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους και έτσι αυτό επιστρέφει στην Αθήνα. Το αεροσκάφος συνοδεύουν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Κρήτη και θα το συνοδεύουν μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σπεύσει στο αεροδρόμιο.

Στη πτήση για Ντουμπάϊ οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους. Αντί να ακολουθηθεί, όμως, η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτήση είναι έτοιμη να αναχωρήσει.

 

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιήσε έλεγχο στους επιβάτες και στο αεροσκάφος δεν εντόπισε τον ύποπτο άνδρα Αραβικής καταγωγής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx