Θρίλερ με την σύλληψη Ισραηλινού κροίσου στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
08/12/2021Σε θρίλερ εξελίσσεται η σύλληψη του διάσημου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπένι Στέινμετζ, από τις ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” Σε βάρος του Ισραηλινού κροίσου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία από την Interpol.
Ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Στέινμετζ έφτασε με ιδιωτική πτήση από ο Ισραήλ στις 24 Νοεμβρίου. Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην εισαγγελία εφετών. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον περιοριστικό όρο να μην βγει από τη χώρα.
Σημειώνεται ότι ύστερα από την καταδίκη του στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης οι ρουμανικές αρχές επιθυμούν την έκδοσή του σε περίπτωση σύλληψής του, οπουδήποτε στον κόσμο. Ο δισεκατομμυριούχος κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, καθώς επιχειρηματικές του ιδιότητες επεκτείνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα τέσσερα δισ. ευρώ.
To 2013 το όνομα του Ισραηλινού επιχειρηματία είχε συνδεθεί με μια σειρά επενδυτικών κινήσεων στην Ελλάδα. Τότε δημοσιεύματα στον Τύπο έκαναν λόγο για έναν Ισραηλινό επιχειρηματία μεταλλείων, ο οποίος ενδιαφέρεται για την ΛΑΡΚΟ και πως μέσω του fund του, το οποίο έχει σχέσεις με την Deutsche Bank, θα εξασφάλιζε περί τα 900 εκατομμύρια μετρητά στην Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση τα ακίνητα της εταιρείας ακινήτων Πανγαία.
Μάλιστα σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα η περιουσία του 57χρονου Μπένι Στέινμετζ είχε υπολογιστεί σε 4,1 δισ. δολάρια. Ο Ισραηλινός, ο οποίος εκείνη την εποχή ζούσε μόνιμα στην Ελβετία -και είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία στην Γουινέα- διαθέτει το fund Βenny Steinmetz Group Resourses. Στη σύλληψη του Στέινμετζ είχαν προχωρήσει και οι Ισραηλινές Αρχές το 2016.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Ισραήλ, ανακρίθηκε και τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό, έως τις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τα ξένα media, ο Στέινμετζ βρισκόταν μεταξύ άλλων αντιμέτωπος με κατηγορίες για χρηματισμό στην υπόθεση της απόκτησης -μέσω της εταιρείας του, BSG Resources- των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυχείου “Simandou” στη Νέα Γουινέα, το οποίο συγκαταλέγεται σε αυτά με τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.