Τι ανακοίνωσαν οι Τούρκοι ότι είπαν Μέρκελ και Ερντογάν

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη που ειχαν συζήτησαν τα βήματα που θα βελτιώσουν τις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας και Τουρκίας – ΕΕ. Ο Ερντογάν φέρται να είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί να συνεχιστεί ο διάλογος, αφου η Τουρκία απέδειξε με αποφασιστικότητα ότι δεν είναι υπέρ της έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο αλλά υπέρ της συνεργασίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε επίσης στην Aνγκελα Μέρκελ ότι «όλοι είδαν τον θετικό αντίκτυπο του διαλόγου στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και για το σχηματισμό αυτής της ατμόσφαιρας έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσωπική συμβολή της Καγκελαρίου». Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι για να μην χαλάσει η παρούσα ατμόσφαιρα «από τις χώρες που δεν θέλουν να καταλάβουν την αξία των ευρωτουρκικών σχέσεων, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια» και προσέθεσε ότι αναμένει πως η έκθεση που θα υποβληθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ «θα περιλαμβάνει αντικειμενικές και εποικοδομητικές προτάσεις, προσανατολισμένες στο μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων με θετική ατζέντα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συζητηθούν σε ένα πακέτο όλα τα συναφή κατ΄αυτόν ζητήματα, δηλαδή το μεταναστευτικό, η απελευθέρωση της βίζας και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι