Τι δείχνουν τα δειγματοληπτικά τεστ στο δρόμο

Τι δείχνουν τα δειγματοληπτικά τεστ στο δρόμο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, σήμερα και άλλους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through),  στο πλαίσιο τυχαίων,δειγματοληπτικών ελέγχων.

Στην Ξάνθη έγναν 258 έλεγχοι και βρέθηκαν 30 θετικά κρούσματα (11,6%).  Θετικοί ήταν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη. Στη Δράμα έγιναν 167 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 κρούσματα (19,7%). Στη Λάρισα έγιναν έλεγχοι στο στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου και απο τα 187  τεστ, βρήκαν θετικά τα 9 κρούσματα (4,8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Στα Τρίκαλα έγιναν 150 rapid test, 12 εκ των οποίων ήταν θετικά (8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 9 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Στην ‘Ανδρο,  στο Μπατσί, έγιναν 58 τεστ και βγήκαν όλα αρνητικά, όπως και στη Ρόδο, όπου έγιναν όμως μόλις 24 τεστ (στην Κρεμαστή Ρόδου, στη Λ. Ηρακλειδών).

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι