Τι δείχνουν τα λύματα για τον ιό: -18% Αττική, +89% Λάρισα και +265% Ηράκλειο!

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων σε αστικά λύματα για την εβδομάδα από 15 έως 21 Φεβρουαρίου σε πέντε πόλεις και διαπιστώθηκε σε κάποιες τρομερή αύξηση.

Τα δείγματα λαμβάνονται κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα από την Περιφέρεια Αττικής, την πόλη της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Λαμβάνονται από τις εισόδους της κάθε μονάδας επεξεργασίας λυμάτων ώστε να αντανακλούν την επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού κάθε πόλης χωριστά.

Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις που κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι