Τί δείχνει δημοσκόπηση για την Κεντροαριστερά που παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Τσίπρα

Τί δείχνει δημοσκόπηση για την Κεντροαριστερά που παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Τσίπρα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Τσίπρα 7 στους 10 πολίτες θέλουν σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Ηχηρό «ναι» λένε οι ερωτώμενοι πολίτες στη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία παρουσίασε ο διευθυντής της εταιρίας Στράτος Φαναράς στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ στο Ωδείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% τω ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο σχήμα έναντι του 27% που εκτιμούν ότι πρέπει να συνεχίσουν τα υφιστάμενα σχήματα.

Σύμφωνα με το Dnews.gr, έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό εκείνων που θέλουν το ενιαίο σχήμα φτάνει το 83%. Να σημειωθεί πως «ναι» στην κεντροαριστερή ενότητα λέει και το 75 % των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις με βάση την ιδεολογική αυτό-τοποθέτηση, θετικό στο ενιαίο κεντροαριστερό σχήμα είναι το 73% των αριστερών, το 78% των κεντροαριστερών και το 81% των κεντρώων.

Με βάση τις ηλικιακές κατηγοριοποιήσεις, οι πιο θετικές στο ενιαίο κεντροαριστερό σχήμα είναι οι δυναμικές ηλικίες των 24-35 (75%) και των 35-44 (73%). Η έρευνα της Metron Analysis καταγράφει επίσης το πώς εκτιμούν οι πολίτες τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Το 57% θεωρεί το ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θέτει ζήτημα σταθερότητας για την κυβέρνηση έναντι του 42% που έχει την αντίθετη άποψη. Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στη χώρα μας. Το 45% θεωρεί το ενισχύθηκε η Άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι