Τι διαμηνύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τι διαμηνύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ
Στο “παρά ένα” των εκλογών για την ανάδειξη του διαδόχου του Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα με αφορμή μια σειρά δημοσίων αντιπαραθέσεων μελών, στελεχών κ.α που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμούς
Στη δήλωση-παρέμβαση του ο κ. Κοτσακάς αναφέρει:

«Η συνολική πορεία του Συριζα ΠΣ πάνω από μια 15ετια αποτελεί δημοκρατικό κεκτημένο για τη χώρα. Είναι προφανές ότι αυτή η πορεία δεν ήταν απαλλαγμένη από αδυναμίες, λάθη και αβλεψίες. Όμως το πολιτικό ισοζύγιο είναι θετικο! Σήμερα και μετά την αποχώρηση του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα ένας κύκλος έκλεισε και ένας καινούργιος ανοίγει. Μ’ αυτή την έννοια δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς αντιπαραθέσεις στο δημόσιο διάλογο που πλήττουν και απαξιώνουν το ρόλο του πολιτικού μας φορέα ως βασικού πυλώνα του προοδευτικού χώρου. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός ταλανίζονται από τις πρόσφατες θεομηνίες (πυρκαγιές, πλημμύρες…).

»Στο άρθρο 6 του Καταστατικού που εγκρίθηκε από το συνέδριο του κόμματος ορίζεται,ότι το μέλος του κόμματος υποχρεούται: Να σέβεται την προσωπικότητα των υπόλοιπων μελών και να συμπεριφέρεται δημόσια και στο εσωτερικό του κόμματος με το ήθος που αρμόζει στις θεμελιώδεις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ομοίως στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ορίζεται ότι: Το παρόν καταστατικό είναι υποχρεωτικό για όλα τα μέλη και τα όργανα του κόμματος. Η τήρηση των αρχών και των αξιών του επαφίεται στη συνείδηση των μελών του κόμματος.

»Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που προκύπτουν για την δεοντολογία του κόμματος που μέριμνα  για την τήρηση του Καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του, κάνω έκκληση σ όλους τους φίλους τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να διαφυλάξουν την διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πνεύμα ενότητας, αναδεικνύοντας το ήθος και τις αρχές μας, μακριά από φανατισμούς, αλλά εστιάζοντας στις ιδέες και στο προτεινόμενο περιεχόμενο πολιτικής». 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι