Τι διαμήνυσε ο Καλίν στον Σάλιβαν για Αιγαίο

Τι διαμήνυσε ο Καλίν στον Σάλιβαν για Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε ο εκπροσώπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την επικοινωνία τους συζητήθηκαν οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία και την ενέργεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Σύμφωνα με το cnnturk, o Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Παράλληλα, εκφράστηκαν οι προσδοκίες της Τουρκίας για την άνευ όρων ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του αιτήματος προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Εκφράστηκε επίσης η ανησυχία για την εμβάθυνση και όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία. Τονίστηκε ότι κάθε είδους διπλωματικές προσπάθειες είναι σημαντικές για τον μετριασμό των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτόν τον πόλεμο στους τομείς της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, της οικονομίας, της ενέργειας και της επισιτιστικής ασφάλειας. Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες διπλωματικής λύσης, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της διάρκειας της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τις αποστολές σιτηρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι