Τι είπαν οι Κινέζοι για το “δικτάτορας” που ξεστόμισε ο Μπάιντεν για τον Πρόεδρό τους

Τι είπαν οι Κινέζοι για το “δικτάτορας” που ξεστόμισε ο Μπάιντεν για τον Πρόεδρό τους

Σε προσπάθειες άτυπων κέντρων εξουσίας αποδίδει έμμεσα η Κίνα την δήλωση περί “δικτάτορα” που εκμαιεύθηκε από τον Μπάιντεν

Ο χαρακτηρισμός του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ως “δικτάτορα” από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ήταν «εξαιρετικά εσφαλμένος και συνιστά ανεύθυνη πολιτική προσπάθεια επιρροής μέσω απαράδεκτων τακτικών» ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. «Σε τέτοιου είδους δηλώσεις η Κίνα αντιτίθεται κατηγορηματικά», κατέληκε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του υπουργείου Μάο Νινγκ.

«Υπάρχουν πάντα κακόβουλοι άνθρωποι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στις σινοαμερικανικές σχέσεις και οι οποίοι δεν θα το πετύχουν», πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δήλωση εκμαιεύθηκε σκόπιμα ή και κακόβουλα από τους δημοσιογράφους, που ρώτησαν τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνέντευξη Τύπου (τέσσερις ώρες μετά την συνάντησή του με τον Σι) αν εξακολουθεί να τον θεωρεί δικτάτορα, όπως τον είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Ιούνιο.

Στο ερώτημα αυτό ο Μπάιντεν απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε, είναι δικτάτορας με την έννοια ότι είναι ένας τύπος (a guy) που ηγείται μιας χώρας με κομμουνιστικό καθεστώς και βασίζεται σε μια μορφή διακυβέρνησης εντελώς διαφορετική από τη δική μας». Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να κοιτά πολύ αμήχανα τον Μπάιντεν, καθώς είχαν μόλις ολοκληρωθεί οι συνομιλίες των ηγετών Κίνας και ΗΠΑ για βελτίωση των σχέσεών τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι