Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: "Έρχεται περίοδος αστάθειας"

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν ο πρωθυπουργός με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων το ξέσπασμα της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ελπίς”, την Πολιτική Προστασία και τον ρόλο της στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, αλλά και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις νέες επενδύσεις στην χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Κυρία Πρόεδρε, ειδικά για τους συμπολίτες μας στην Αττική η οποία δοκιμάστηκε από αυτή την πρωτοφανή χιονόπτωση της «Ελπίδας», αυτό το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση».

»Όμως πρέπει να σας πω ότι συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο όσο έντονο κι αν είναι αυτό. Και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε τελικά επιτυχημένοι στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

Η απάντηση Σακελλαροπούλου

«Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και η πρόσφατη κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει και να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων. Κρίσεις που όπως δέχεται πλέον η επιστήμη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δυστυχώς αναμένεται να εμφανίσουν αυξητική τάση στο μέλλον».

»Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν αντιλαμβάνομαι, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτές τις ημέρες οι συμπολίτες μας έζησαν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως είπατε ειδικά στην Αττική, πέρασαν δύσκολες ώρες, ελπίζω ότι τα φαινόμενα αυτά σιγά σιγά έχουν πλέον αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους. Είναι εξίσου σημαντική βέβαια και η έγκαιρη ενημέρωση και συνεργασία των πολιτών με τους κρατικούς και τους τοπικούς φορείς γι’ αυτό το δύσκολο έργο, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν». 

»Νομίζω ότι αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των κλάδων όπου μπόρεσαν να ανταποκριθούν για να προσφέρουν στο μέτρο που ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν στους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε δύσκολες συνθήκες».

Επανήλθε στο θέμα ο πρωθυπουργός

«Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της προσφοράς εθελοντών και οργανώσεων στις ευάλωτες ομάδες, λόγου χάρη στους άστεγους που και εσείς και εγώ είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, εγώ κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό. Είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν και αξίζει πραγματικά να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί και οι οργανώσεις από την Πολιτεία γιατί στις δύσκολες στιγμές δεν περισσεύει κανένας».

Ζητώντας να τοποθετηθεί για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να τονίσω ότι στο ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης κινηθήκαμε πολύ πιο γρήγορα από ότι είχαμε κινηθεί σε σχέση με τη «Μήδεια» γιατί διαπιστώσαμε τότε ότι υπήρχαν αδυναμίες στο σχεδιασμό μας και γιατί είχαμε φροντίσει να έχουμε κινητοποιήσει πολύ περισσότερα συνεργεία.».

»Οπότε νομίζω ότι και από αυτή την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, η έμφασή μας ήταν να κρατηθεί ανοικτή η Αθηνών – Λαμίας διότι εκεί πάντα είχαμε τα προβλήματα και κρατήθηκε ανοικτή. Μας προέκυψε δυστυχώς ένα πρόβλημα στο βασικό αυτοκινητόδρομο της Αθήνας, την Αττική Οδό, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι έχουμε εξηγήσει και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσουμε πολύ περισσότερο».

JP Morgan και ελληνική οικονομία

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στην επένδυση της JP Morgan ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι χθες είχαμε στον τομέα της οικονομίας μία πιστεύω πολύ σημαντική εξέλιξη. Μας επισκέφτηκε ο διευθύνων σύμβουλος και ελληνικής καταγωγής Τζέιμι Ντάιμον μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, της JP MORGAN, η οποία αποφάσισε να κάνει μια πάρα πολύ σημαντική και πολύ μεγάλη επένδυση στην πατρίδα μας η οποία επένδυση πιστεύω ότι σηματοδοτεί και μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». 

»Αυτό δεν σημαίνει ότι και στον τομέα της οικονομίας παρά τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το πρώτο μέλημα των πολιτών σήμερα είναι η ακρίβεια. Μία εισαγόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα πληθωριστικών πιέσεων προερχόμενων από τις ανατιμήσεις στην αγορά της ενέργειας».

»Εξακολουθώ και είμαι πολύ αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι πάντα θετικό όταν αυτή η αισιοδοξία αντανακλάται και στις επιλογές που κάνουν σημαντικοί ξένοι επενδυτές οι οποίοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα αυτά τα κεφάλαια σημαίνει ότι και αυτοί εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλιώς προφανώς δεν θα προχωρούσαν σε τέτοιες κινήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο θέμα της Οικονομίας, όπως ξέρουμε, η ελληνική κοινωνία αναμετρήθηκε με μεγάλες δυσκολίες σε μια δεκαετή κρίση και στη συνέχεια με την πανδημία, πέρα από τις σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, έχουμε βαριές, δυσμενέστατες συνέπειες και στην κατάσταση της οικονομίας. Επομένως κάθε κίνηση επιχειρηματική που αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι ευπρόσδεκτη και ελπιδοφόρα, και όπως είπατε, νομίζω όχι μόνο για την κατάσταση της οικονομίας αλλά για το κοινωνικό σύνολο» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι