Τι είπε για την ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα ο Νίκος Δένδιας

Drones και ταχύπλοα περιπολικά των Χούτι καταστράφηκαν από τον αμερικανικό στρατό

«Η φρεγάτα μας θα πάει εκεί για τα ελληνικά συμφέροντα και όχι για να συμμετέχει σε ξένη αποστολή», είπε ο Νίκος Δένδιας

Την ανησυχία του για την ένταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ή έστω αν θα συμμετέχει ως απλή συνοδεία σε πλοία ή αν θα εμπλακεί και με χερσαίες επιθέσεις στην Υεμένη όπως οι Βρετανοί και οι ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ η ΕΕ αποφάσισε να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ερυθρά, αλλά προσανατολίζεται σε στολίσκο που να συνοδεύει πλοία, δηλαδή σε μια μάλλον αποτρεπτική παρουσία παρά σε πολεμική εμπλοκή.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι η φρεγάτα «θα αποπλεύσει όταν είμαστε απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά» και τόνισε ότι «θα συμμετέχει στην πολυεθνική δύναμη με την κωδική ονομασία “Φύλακας Ευημερίας” με αποστολή όμως την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων -δεν θα είναι μία φρεγάτα που μετέχει σε μια ξένη αποστολή» (κατωτέρω το βίντεο με τη συνέντευξη).

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx