Τι είπε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας σε Ρώσους φαρσέρ νομίζοντας ότι μιλάει με Ουκρανό πολιτικό

Τι είπε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας σε Ρώσους φαρσέρ νομίζοντας ότι μιλάει με Ουκρανό πολιτικό

Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, νομίζοντας ότι του τηλεφώνησε ο φιλοδυτικός πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, που έχασε τις εκλογές επειδή εξελέγη ο Ζελένσκι.

Το τηλεφώνημα κρατάει 15 λεπτά και ο Κάμερον προλαβαίνει και λέει ένα σωρό ευαίσθητες λεπτομέρειες. Το Φόρεϊν Όφις ανέφερε σήμερα ότι η βιντεοκλήση μοιάζει με ρωσική επιχείρηση μυστικών πληροφοριών, που είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το βρετανικό ΥΠΕΞ δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο.

Οι Vovan and Lexus είναι γνωστοί φαρσέρ και έχουν αρνηθει τις δυτικές κατηγορίες ότι έχουν διασυνδέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Κάμερον λέει στον “Ποροσένκο” ότι είχε δειπνήσει με τον Τραμπ προ διμήνου και ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι διχασμένο με την Ουκρανία. Τον ρώτησε ο “Ποροσένκο” αν όντως αληθεύει αυτό που έγραψε η Washington Post ότι ο Τραμπ για να τελειώνει ο πόλεμος θα δεχτεί να μείνει στον Πούτιν η Κριμαία και το Ντονμπάς, και ο Κάμερον απάντησε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο λάθος, το είπα στον Τραμπ ότι είναι γελασμένος αν πιστεύει ότι ο Πούτιν θέλει μόνο την Κριμαία και το Ντονμπάς», επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ της Washington Post για το παζάρι σχετικά με την Ουκρανία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κάμερον είπε στον “Ποροσένκο” ότι ο Τραμπ όταν εκλεγεί θα πάρει αποφάσεις με βάση το πεδίο της μάχης και η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της Ρωσίας. «Θα πάρει το μέρος της Ρωσίας, γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικές οι μάχες αυτου του καλοκαιριού», είπε ο Κάμερον. Και πρόσθεσε από πάνω ότι «η Ουκρανία δεν θα προσκληθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, επειδή αντιτίθεται η Ουάσινγκτον».  Πρόσθεσε ότι «δεν θεωρεί σωστή προσέγγιση το γαλλικό σχέδιο για αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία , καθώς αυτοί θα γίνουν στόχος για τον Πούτιν».

Σε άλλο σημείο της κλήσης, ο Βρετανός ΥΠΕΞ αφηγείται ένα τηλεφώνημα που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν και λέει «μου είπε ότι η Ρωσία ίσως θελήσει να αποσπάσει και ένα τμήμα του βόρειου Καζακστάν όπου ζουν πολλοί Ρώσοι».

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών νόμιζε ότι του είχε τηλεφωνήσει ένας Ουκρανός πολιτικός και «αυτές οι φάρσες είναι επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών για παραπληροφόρηση».

Η ΕΕ διέκοψε την πρόσβαση σε όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και δεν μπορούμε να βρούμε το βίντεο πλέον,  ενώ εξαφανίστηκε από όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επίσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι