ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι είπε ο Μπάιντεν για την ηλικία του στο δείπνο των δημοσιογράφων

Τι είπε ο Μπάιντεν για την ηλικία του στο δείπνο των δημοσιογράφων,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ τον κάνει να νοιώθει σαν τον τραγουδιστή Χάρι Στάιλς (29 ετών) και αστειεύτηκε ότι ήταν φίλος με έναν από τους ιδρυτές των ΗΠΑ, τον Τζέιμς Μάντισον (πρόεδρος των ΗΠΑ 1809-1817), στο ετήσιο δείπνο Τύπου που παρέθεσε η Ένωση των Δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδοσιακά αντιμετωπίζει φιλικά τους δημοσιογράφους στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου και δέχεται τα αστεία τους, καθώς και ο ίδιος αστειεύεται με αυτούς. Ο Μπάιντεν, ηλικίας 80 ετών, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να θέσει στις εκλογές του 2024 υποψηφιότητα για δεύτερη προεδρική θητεία. Και χθες βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στους επικριτές του, που πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για να το κάνει.

Αναφορά στον Γκέρκοβιτς

O Μπάιντεν αναφέρθηκε και στη σύλληψη και κράτηση του δημοσιογράφου Evan Gershkovich από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας και τόνισε ότι «απόψε, το μήνυμά μας είναι το εξής: Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα». Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τους γονείς του δημοσιογράφου της Wall Street Journal. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον έχουν χαρακτηρίσει ως αδίκως κρατούμενο από τη Ρωσία και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx