Τι είπε ο Νίκος Αναστασιάδης στο διαγγελμά του

Τι είπε ο Νίκος Αναστασιάδης στο διαγγελμά του

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε διάγγελμά του με αφορμή την 61η επέτειο της Ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαχείριση του Κυπριακού και στο ότι οι «ακραίες θέσεις που στοχεύουν στα δύο κράτη, με τη διχοτόμηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η επιλογή κανενός Κύπριου πατριώτη»

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε επισημάνσεις όπως: «Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, εδώ και 47 χρόνια, οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς με οδυνηρές μάλιστα υποχωρήσεις, δεν κατάφεραν να μεταβάλουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς, που μέχρι σήμερα παραμένουν αμετάβλητοι με στόχο τη διχοτόμηση και τη δημιουργία τουρκικού προτεκτοράτου στην Κύπρο».

»Μία λύση που δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους, θα σέβεται τις ανησυχίες και τις ιδιαιτερότητες και των δύο κοινοτήτων, θα προστατεύει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και θα τιμά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών. Μία λύση που θα βασίζεται στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες, ο σεβασμός μου στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, καταδεικνύεται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης έναντι των Τουρκοκυπρίων, αλλά και τις προτάσεις που κατέθεσα και καταθέτω προκειμένου η λύση να ανταποκρίνεται και στις δικές σας ανησυχίες και προσδοκίες. Ακραίες θέσεις που στοχεύουν στα δύο κράτη, με τη διχοτόμηση της πατρίδας μας, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η επιλογή κανενός Κύπριου πατριώτη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι