Τι είπε ο Πολάκης για Κασσελάκη και Τσίπρα

Τι είπε ο Πολάκης για Κασσελάκη και Τσίπρα

Πυρά προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό Attica λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στις ευρωεκλογές «έχασε ο Μητσοτάκης, αλλά δεν ανεβήκαμε εμείς»

Άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για την «υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου κλπ. Για μένα αυτά τα  πράγματα μάς κόστισαν εκλογικά. Και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

Για την σύμπλευση των κομμάτων της κεντροαριστεράς  είπε ότι είναι κάτι που δεν ξεκίνησε από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), αλλά κατά τη γνώμη του ξεκινησε από διάφορους «πρόθυμους» που βρίσκονται και στους δύο σχηματισμούς και οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και προωθούν αυτή την ιδέα.

Στράφηκε και κατά του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας πως «τελευταία γλιστράει στον κατήφορο». Για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε «έχουμε να μιλήσουμε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση πέρσι τον Μάιο. Τότε του είχα πει να κάτσει και να δώσει την μάχη μέχρι τέλους. Μιλήσαμε για τις αιτίες, τον Κατρούγκαλο και άλλα, δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Αποφάσισε με τιμιότητα να αποχωρήσει. Παίχτηκαν τότε και πολλά σενάρια που κάποιοι του έσκαψαν το λάκκο…. Αποχώρησε. Τώρα δείχνει να εμπλέκεται στην πολιτική αλλά ρωτήστε εκείνον καλύτερα».

Για το ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δικαιούται όπως όλοι κι αυτός. Μπορεί να κάνει ίδρυμα. Διαφωνώ και το έγραψα στην ανάρτησή μου, ότι υπερασπίζεται, προσπαθεί να προωθήσει την κεντροαριστερά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Γι αυτό έγραψα για συγκολλήσεις». Χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη την θέση του Τσίπρα για το συνέδριο του κόμματος.

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος που δεν ήρθε να μιλήσει στο συνέδριο. Δημιούργησε ένα τραύμα αλλά που επουλώθηκε». Τέλος, άφησε αιχμές για την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο κατά την περίοδο 2019-2023. «Στο περιβάλλον του προέδρου λέγανε να προσέχουμε μην τρομάξουμε το κέντρο. Είδαμε το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής», είπε ο κ. Πολάκης ενώ απαντώντας στο ερώτημα τι έφταιξε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, είπε πως «δεν κάναμε την αντιπολίτευση που οφείλαμε να κάνουμε όλοι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι