Τι είπε ο Τσιόδρας (με διπλή μάσκα) στη Βουλή για παιδιά, διασπορά, τεστ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Με «διπλή» προστατευτική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο λοιμωξιολόγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας φορούσε μία χειρουργική μάσκα και πάνω απο αυτήν, μία υφασμάτινη μάσκα.

Όπως είπε στους βουλευτές ο κ. Τσιόδρας αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αττική 4.000 ενεργά κρούσματα, κάτι που είναι παρά πολύ ανησυχητικό τη στιγμή που η σχετική καμπύλη εμφανίζει κατακόρυφη αύξηση. Για παράδειγμα στο βόρειο τομέα παρουσιάζεται 81% αύξηση, στη δυτική Αττική 123% αύξηση, ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι άνω των 40 ετών. Υπογράμμισε ότι η μέση ηλικία κάθε εβδομάδα αυξάνει.

«Αυτό έχει σημασία διότι κάποιος που είναι πάνω από τα 75, έχει τουλάχιστον οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί και πάνω από 200 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «Ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο», γι αυτό κιόλας προσέθεσε ότι αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι νοσηλείες, καθώς το ιικό φορτίο στα λύματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας τα παιδιά ναι μεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, ωστόσο δεν νοσούν σοβαρά. «Τα παιδιά για λόγους και βιολογικούς και για λόγους υποδοχέων του ιού στο αναπνευστικό τους σύστημα και για λόγους πιθανώς διασταυρούμενης ανοσίας, δεν νοσούν τόσο σοβαρά. Μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο; Μπορούν. Μπορούν να κολλήσουν σε συνθήκες που ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, βεβαίως και μπορούν. Μπορούν να το μεταδώσουν στην οικογένειά τους ή να το κολλήσουν από την οικογένειά τους; Φυσικά. Παρόλα αυτά, επηρεάζονται λιγότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα τεστ, επισήμανε ότι γίνονται κατά μέσο όρο 30.000 ενώ σχετικά με την αξιοπιστία τους ότι τα PCR είναι πιο αξιόπιστα αλλά και τα rapid βοηθούν τη Δημόσια Υγεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι