Tι είπε στο Mega o Νίκος Παππάς για την μαγνητοφωνημένη συνομιλία

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Η συνέντευξη του κ. Νίκου Παππά στο Mega, στο 2ο λεπτό:

https://www.youtube.com/watch?v=qEAcN5ppZk8

Τι ειπώθηκε

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό», ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς εξαρχής. «Είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά με τον όρο “ακατάληπτο” και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ήξερε βεβαίως ότι ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Μιλούσα για τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη.  Γιατί αυτοί που εξεγείρονται δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», αναρωτήθηκε.

Η δημοσιογράφος τον ρωτούσε επίμονα γιατί όταν έλεγε κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά δεν μιλούσε στο πρώτο πρόσωπο αφού αναφερόταν στα λεφτά του ίδιου του Μιωνή (εννοούσε δεύτερο πρόσωπο προφανώς αλλά έκανε λάθος) και εκείνος απάντησε ότι μιλούσε για λεφτά και άλλων και ότι τα 2,6 εκατ. σε ένα έμβασμα -είπε- είναι οντως πάρα πολλά λεφτά.

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Αν δεν είναι, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Με τη δική μας διακυβέρνηση, τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά με τη δικη μας, θα μας βρεις απέναντι.  Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις ο άνθρωπος, μια τα λέει έτσι και μια αλλιώς…»

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, στις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι τεράστιο, είναι ο  άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ»

Για την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, την  Μαρέβα, είπε:

«Η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν έβλεπε  ή κι αν ήξερε,  να τα βγάλει προς τα έξω».

Ο κ. Παππάς έθεσε και το εξής:

«Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis. Ξέρετε γιατί; Γιατί μου ζήτησε να τον κάνω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά που καταλογίστηκαν για φοροδιαφυγή”

“Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, ήταν  η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που έρχεται και  κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από έναν εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή  έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, μετά απο καιρό, δεν το ξέραμε εμείς, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ»

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, απάντησε:

“Ο μόνος λόγος που συναντήθηκα με τον Μιωνή και  αναμειχθήκαμε  ως κυβέρνηση, ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, μόνον επειδή μας ζητήθηκε ως κυβέρνηση. Δεν ασχοληθήκαμε  όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013. Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ ώστε κανείς δικαστικός να μην μπορεί να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν πολλά θέματα και συζητήσεις, ο κ. Μιωνής επέλεξε να δώσει μόνον κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα»

«Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρηματιών, του Παπασταύρου, του Μιωνή και άλλων.. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς που έλεγε ότι θα μας πάει μέχρι τέλους, αλλά θέλει να είναι κρυπτόμενος μέχρι τέλους Αν έχει τα κότσια, τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει ο ίδιος», τόνισε.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του κ. Μιωνή.  Ξεκαθαρίσαμε ότι αν υπήρχε ζήτημα αντισημιτισμού εναντίον του, ναι, βεβαίως, θα παίρναμε μέτρα.  Αλλά όχι για επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Απάντησα ευθέως.  Θεσμικό ατόπημα, είναι να παίρνεις έναν εκδότη, και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει μην γράψεις κάτι κακό γι αυτόν».

Η δημοσιογράφος επέμεινε ότι υπάρχει θεσμικό θέμα για τη συνάντηση παρότι ο κ. Παππάς απάντησε πολλές φορές ότι ο λόγος της συνάντησης ήταν ότι ζητήθηκε από το Ισραήλ και ότι ο  Μιωνής διαμαρτυρόταν και ζητούσε προστασία επειδή η δικαιοσύνη στην Ελλάδα έδειχνε στο πρόσωπό του τον αντισημιτισμό της.

Όταν του είπε ότι οδηγούμαστε σε απαξίωση της πολιτικής, απάντησε:

“Απαξίωση είναι να κάνουμε γαργάρα το ανακάτεμα προσωπικώς  του ίδιου του πρωθυπουργού (του Σαμαρά) για να διασφαλιστεί η ομαλή  ροή του χρήματος για τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και τέσσερα χρόνια μετά να έρχεται ένας κύριος πέντε χρόνια μετά και να καταθέτει και να είναι στη μέση 2,6 εκατομμύρια …”

“Να ξεκαθαρίσουμε την εντολή που λάβατε για τη συνάντηση” τον διέκοψε η δημοσιογράφος, θέλοντας να ρωτήσει αν γνώριζε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας

“Μα δεν θα αλλάξω αυτό που είπα, ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν επειδή μας το ζήτησε ένα άλλο κράτος. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μπλέξουν τον Αλέξη τον  Τσίπρα ή την παράταξή μας, πατάνε τα κορδόνια τους, φέρανε τον Μιωνή ως μάρτυρα.  Απάντησα ότι ο Τσίπρας δεν γνώριζε την συγκεκριμένη συνάντηση, δεν υπάρχει και λόγος να ξέρει την κάθε συνάντηση ο πρωθυπουργός.”

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», προσθέτει. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή»

Όταν οι δημοσιογράφος επέμεινε να κατανοήσει αν ο πρωθυπουργός το ήξερε, ο κ. Παππάς επέμεινε ότι έχει απαντήσει, κι όταν εκείνη είπε ότι μένουν σκιές, είπε

“Σκια είναι ότι από το 2013  είχε ανακατευτεί ο Σαμαράς για να μην πέσει ψαλίδι στη ροή του χρήματος, για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δουλειές του Μιωνή και του Παπασταύρου”

Επέμεινε η δημοσιογράφος για τον αν ο κ Τσίπρας γνώριζε εστω εκ των υστέρων, και ο κ. Παππάς είπε ότι “ενημερώθηκε κάποια στιγμή γενικά ο πρωθυπουργός ότι ήταν αδύνατον να υπάρξει συμφωνία των δυο μερών και τίποτα άλλο”

Και κατέληξε:

«Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσης του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Γιατί εγώ όταν κατέθεσα, κατέθεσα σε μια επιτροπή που είχε αντικείμενο τη διερεύνηση του σκανδάλου  της Novartis»

«Για τη Novartis δεν στοιχειοθετήθηκε καμία σκευωρία. Και το πήγαν αλλού και εμφάνισαν έναν μάρτυρα, αλλά για κακή τους τύχη ο μάρτυρας αυτός  εμπλέκεται με μπίζνες με συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή και ω του θαύματος έρχεται…».

Η δημοσιογράφος τον διακόπτει και τον ρωτά τι θα γίνει αν ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, απάντησε:

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα… Να προχωρήσουν, να με παραπέμψουν κι εμένα. Έχουν την πλειοψηφία να πάρουν και την ευθύνη. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Θα γελάσουμε πολύ.  Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς και να εξηγήσει τι είναι αυτά τα 2,6 εκατομμύρια, γιατί παρενέβη μεταξύ Φιλιππάκη και Μιωνή, και τι έχει γίνει με την Ράικου που θα έσωζε τη δημοκρατία και τα δημόσια ταμεία αλλά πλημμύρισε το σπίτι της ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι