Τι ισχύει από αύριο για πάρκα, κομμωτήρια, αρχαιολογικούς χώρους
21/03/2021 
                        
                        
                    Από αύριο 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα υποδεχθούν και πάλι τους πελάτες του με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε από χτες. Οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων και κουρείων έχουν προχωρήσει στην απολύμανση των χώρων και οι ενδιαφερόμενοι θα πηγαίνουν με ραντεβού.
Αν το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής είναι σε άλλο δήμο, οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα με κωδικό 6 ή θα έχουν ιδιόχειρο σημείωμα με τα συνήθη στοιχεία και κωδικό 6. Θα πρέπει όμως να μπορουν να επιδείξουν στο τηλέφωνο και το SMS με το ραντεβού που έκλεισαν.
Εκτός από τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες περιποίησης άκρων από το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα. Αυτούς τους χώρους θα μπορεί να τους επισκέπτονται συντροφιές έως 3 ατόμων που επίσης θα στέλνουν κωδικό 6.
Παράλληλα από το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός από οικογένειες, όπου δεν υπάρχει όριο παρόντων μελών. Και για αυτή τη δραστηριότητα θα χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση πρέπει να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.





