Τί κατέθεσε για την επίθεση με βιτριόλι το θύμα

Δεκαπέντε χρόνια στην βιτριολίστρια χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατέθεσε στη δική της βιτριολίστριας που σημάδεψε τη ζωή της και είπε ότι είχε σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσει, εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι η 36χρονη δράστιδαδεν έχει  καθόλου μετανιώσει για τις πράξεις της. Η ίδια εξακολουθεί να μην κατανοεί τα κίνητρα της κατηγορουμένης.

Για την επίθεση η παθούσα κατέθεσε: «Ήμουν στην είσοδο των γραφείων περιμένοντας το ασανσέρ. Άκουσα κάποιους θορύβους αλλά δεν έδωσα σημασία. Τότε εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, γύρισα και την είδα, αυτή με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι. Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι μου έριξε, εκείνη έφυγε τρέχοντας και ένιωσα το υγρό σε όλο μου το σώμα και μου ήρθε η μυρωδιά. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα εκεί. Το υγρό είχε ήδη αρχίσει να επιδρά και οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας “δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω βοήθεια”. 

»Με πήγαν στο νιπτήρα και μου έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς…», κατέθεσε η άτυχη γυναίκα.

Θυμήθηκε και τις τραγικές στιγμές στο νοσοκομείο: «Έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου με πονούσε. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έλεγα στους αστυνομικούς ότι δεν έχω πειράξει κανένα και δεν πήγαινε το μυαλό μου στα κίνητρα. Δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να κάνει τέτοιο κακό. Κάποια στιγμή μου είπαν ότι είχαν καταλήξει στην δράστιδα. Όταν μου είπαν ότι ζήλευε, τους είπα ότι αν αληθεύει ότι με παρακολουθεί εδώ και 1,5 χρόνο, θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν έχω καμία σχέση με τον σύντροφο που είχε. Δεν καταλάβαινα το γιατί».

«Ήθελε να με σκοτώσει»

Όπως είπε, η δράστιδα ήταν από διπλανό χωριό αλλά δεν έκαναν παρέα και γνωρίστηκαν στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν απλώς σε κάποιες γιορτές, γενέθλια στο σπίτι συγγενών και ότι αντάλλαξαν απλώς κάποιες κουβέντες. Οι αστυνομικοί της είπαν ότι η 36χρονη είχε επικοινωνήσει με μια ξαδέλφη της. Η Ιωάννα ρώτησε την ξαδέλφη της και εκείνη της ειπε ότι όντως η 36χρονη της ζητούσε πληροφορίες για το νοσοκομείο και τα μέτρα λόγω covid.  Επίσης στην ξαδέλφη της έκανε εντύπωση ένα σκληρό σχόλιο της 36χρονης, ότι «αν δε μπορεί να δουλέψει θα πάρει την αποζημίωση και θα ζήσει. Δεν έγινε κάτι».

Η Ιωάννα κατέθεσε ότι αυτό το σχόλιο όπως και άλλα στοιχεία την πείθουν ότι η 36χρονη ήθελε να τη σκοτώσει και ότι συνέχισε να το επιδιώκει όσο εκείνη νοσηλευόταν. Επίσης στο θύμα έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ενώ όλοι, ακόμα και ξένοι, είχαν αναστατωθεί, η 36χρονη έβγαινε και διασκέδαζε χορεύοντας πάνω στα τραπέζια. «Αντί να πει “τι πήγα και έκανα”  αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα στο google. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν πτοείται και που γίνεται ακόμη χειρότερος. Αυτό είναι που με φοβίζει. Και δε ξέρω ακόμη ούτε τα κίνητρα ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι. Σίγουρα πάντως ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει».

Η 36χρονη, που έχει προφυλακισθεί εδώ και 16 μήνες με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας απευθύνθηκε στο θύμα και στους δικαστές και είπε «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή». Οι συγγενείς του θύματος αντέδρασαν βρίζοντας την κατηγορουμένη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx