Τι κατέθεσε ο συγγενής του “Ινδιάνου” που φέρεται να τον καίει

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Η ιστοσελίδα protothema έχει αναλυτικά την κατάθεση ενός συγγενούς του επονομαζομένου “Ἱνδιάνου”, τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε ως φυσικό αυτουργό σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορώντας τον ότι ήταν εκείνος που  έριξε από τη μοτοσικλέτα τον συνεπιβάτη αστυνομικό σκόπιμα και εν συνεχεία τον χτύπησε.

Ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός που οι αστυνομικοί λένε “Ινδιάνο” υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και ότι μπορεί να το αποδείξει, αποδίδει δε τα λεγόμενα του συγγενούς του σε οικογενειακές διαφορές. Ο συγγενής του, 59 ετών,λέει τα εξής:«Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία είκοσι χρόνια. Την 9.3.21 και περί ώρα 15:30 ξεκίνησα από την οικία μου με σκοπό να κατευθυνθώ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προκειμένου να συναντήσω άνδρα με το όνομα Ηλίας να μιλήσουμε για δουλειά και συγκεκριμένα να βάψω το σπίτι του. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε έξω ατο ψητοπωλείο Σάββας που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 27.  Έφθασα εκεί περίπου στις 16:30 και περίμενα πίνοντας καφέ μέχρι να συναντήσω τον κ. Ηλία. Βρεθήκαμε ώρα 18:30, συζητήσαμε και αφού δεν καταλήξαμε σε συνεργασία αποχωρήσαμε.

»Εγώ αποχώρησα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Συγγρού για να πάρω το λεωφορείο. Καθώς προχωρούσα αντιλήφθηκα έντονη παρουσία ατόμων στην περιοχή και υπέθεσα ότι ίσως επρόκειτο να λάβει χώρα κάποια συγκέντρωση, γεγονός που αν το γνώριζα θα ακύρωνα το επαγγελματικό μου ραντεβού για να αποφύγω τυχόν ταλαιπωρία. Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού, είδα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου») ο οποίος μένει στη Μαγούλα. Φορούσε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος σκουρόχρωμης στάμπας. Τον ρώτησα:

«Τι κάνεις εδώ ρε, θα κάνετε επεισόδια;». Εκείνος μου απάντησε «γιατί θα με δώσεις;» και εγώ του απάντησα «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό.

»Εγώ φοβήθηκα και κατευθύνθηκα προς τη λεωφόρο Συγγρού, επιβιβάστηκα σε λεωφορείο και αποχώρησα προς την οικία μου. Σήμερα (σ.σ 10.3.21) είδα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ βίντεο από τα επεισόδια στο οποίο φαίνονται ο (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου») με γυρισμένη πλάτη που φορούσε το χακί μπουφάν που σας είπα καθώς και ένα άτομο με άσπρο μπουφάν το οποίο συμμετέχει και αυτό στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

»Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο που σας είπα είναι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του «Ινδιάνου»)γιατί το έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του παρά μόνο ότι ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του «Ινδιάνου») τον αποκαλεί (σ.σ αναφέρεται σε προσωνύμιο). Το εν λόγω άτομο, βρισκόταν δίπλα στον (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του «Ινδιάνου») όταν είχαμε τη στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω».

Στο 2ο λεπτό του βίντεο η επίθεση στον μοτοσικλετιστή:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι